Hjelp med kontrakter

Publisert

Som medlem i NHO Elektro kan bedriften få juridisk bistand i forbindelse med kontraktskriving. Konflikter i prosjektmarkedet er også tema på NHO Elektros årskonferanse 5. november.

Få med deg debatten om konflikter i prosjektmarkedet på NHO Elektros årskonferanse 5. november.

- Vi kan bidra med juridisk risikovurdering av kontraktsvilkår før medlemmene inngår avtaler, sier Arne Sørsdahl, advokat og ekspert på kontraktsrett i NHO Elektro.

Konflikter mellom hovedentreprenør og underentreprenør er en kjent problemstilling i bransjen. Slike konflikter kan bli dyre og ressurskrevende. Som en del av medlemstilbudet tilbyr NHO Elektro rådgivning i forbindelse med kontraktsignering.

Sørsdahl sier at medlemmer ofte peker på urimelige avvik fra de standardiserte NS-bestemmelsene som en av årsakene til at konflikt oppstår.

- Avvikene har alltid den konsekvensen at underentreprenøren får en betydelig høyere risiko enn de ellers ville hatt, sier han.

I tillegg til å gi gode råd til bedriftene er NHO Elektro med på å utvikle og revidere juridiske standarder for bygg og anlegg. Samtidig som vi jobber kontinuerlig for en forenkling og modernisering av anskaffelsesregelverket.

Da Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida, og Knut Gaaserud, administrerende direktør i Caverion, gjestet Elektropoddens jusspodd var nettopp konflikter i prosjektmarkedet tema. 

Les mer og hør podkasten: Konflikter i prosjektmarkedet: - Bransjen har en stor utfordring

5. november arrangerer NHO Elektro sin årskonferanse. Konflikter i prosjektmarkedet blir tema også der, blant annet med Gaaserud og Bakke i panelet.

Meld deg på for å få med deg debatten om konflikter i prosjektmarkedet på NHO Elektros årskonferanse.