Nytt i Elflix: Kan du nok om systemjording i TN-installasjoner?

Publisert

Vårt nyeste Elflix-kurs tar for seg en stadig mer aktuell problemstilling: Systemjording i TN-installasjoner med flere strømkilder.

Hvilke krav gjelder når man skal anordne lederarrangementet i et TN-system med tilførsel fra flere strømkilder? Lenge var problemstillingen stort sett forbeholdt ingeniører som prosjekterer komplekse installasjoner med nødstrøm og/eller reservekraftforsyninger.

Nå er den i økende grad blitt «allemannseie» i bransjen.

- Disse kravene faller stadig oftere rett i fanget på den gjengse installatøren, i og med at flere og flere bygg installeres med lokal strømforsyning i tillegg til forsyningen fra forsyningsnettet, forteller Robin Burud.

Han er medlem av NK 64 og har vært med å utarbeide NEK TR 402 som ble publisert i våres. Rapporten tar for seg nettopp systemjording i TN-installasjoner.

Praktisk og anvendelig

Burud er også kursholder i det nyeste kurset om systemjording, som nå er tilgjengelig på Elflix.

· Kjøp tilgang til Elflix her 

Kurset redegjør for mye av det som står i rapporten fra NK 64, men fokuserer også på praktisk bruk av de prinsippene som presenteres i rapporten.

- Kurset er bygget opp på en måte som gjør det anvendelig i hverdagen. Står du for eksempel i en situasjon og lurer på om det skal være trepolet eller firepolet bryter, eller hvilke hensyn du må ta ved frakobling av en nøytralleder, så finner du svarene i dette kurset, sier Burud.

Etter å ha vært gjennom kurset skal du være trygg på at du utfører systemjording i TN-installasjoner på riktig måte.

- Kurset hjelper deg å prosjektere og utføre el-installasjoner som omfatter TN-fordelingssystemer med flere strømforsyningsenheter på en sikker måte – uten at du trenger å være redd for å gjøre feil, avslutter kursholderen.

Henter ut essensen i rapporten

Gjermund Hovde, markedssjef i NHO Elektro, støtter Burud i at dette kurset imøtekommer en stadig mer aktuell problemstilling for den typiske medlemsbedriften.

- I takt med at antallet lokale solcelle- og batteriinstallasjoner i bygg øker, kommer flere og flere elektrikere i kontakt med dette i hverdagen sin. Innholdet i NEK TR 402 er derfor veldig relevant for våre medlemmer, forteller Hovde.

Han opplever at denne type Elflix-kurs, der man bryter ned innholdet i en rapport og ser på de praktiske konsekvensene av det, er viktig for å hjelpe bedriftene med å hente ut essensen av rapportene.

- Det er ikke alle som tar seg tid til å bla i rapportene eller som liker den måten å tilegne seg kunnskap på. Vårt mål er å lage kurs i et format som forklarer prinsippene i rapporten på en praktisk og forståelig måte, sier Hovde om Elflix-kursene.

Vil du bestille eller vite mer om Elflix? Klikk her!

Har du allerede Elflix Premium-abonnement? Ta kurset om systemjording her! [LINK]