- Avhengig av det for å gjøre nøyaktige beregninger

Publisert

Amdal Elektro har hatt Febdok-lisens i over tretti år. Her er deres «topp tre grunner» til hvorfor de bruker det i sin arbeidshverdag.

- Vi er helt avhengig av det for å kunne gjøre nøyaktige beregninger, sier Morten Rosendal om beregningsprogrammet Febdok.

Han er elektroinstallatør i Amdal Elektro, som holder til i Overhalla i Trøndelag. De er en av bedriftene som kan vise til å ha hatt Febdok-lisens helt siden programmet ble lansert i 1991.

Siden den gang har Febdok etablert seg som markedsledende innen beregning av elektriske anlegg i Norge.

Kontinuerlig utvikling

Selv har Morten Rosendal brukt Febdok i godt over 15 år. Han forteller at tiden der man manuelt sitter og beregner ting for lengst er forbi. I sin arbeidshverdag bruker Morten Febdok for eksempel til å beregne kabling, spenningsfall og kortslutningsstrømmer i større installasjoner og i næringsbygg.
I de tilfellene er Febdok et veldig nyttig program for å kontrollere at vi holder oss innafor normen, forteller han.

Les mer om Febdok her!

Kontinuerlig utvikling og oppdatering av programvare har vært avgjørende for at Febdok har klart å holde seg relevant i over 30 år. Det mener også Morten er en nødvendighet for at programmet skal være nyttig.

- Vi er avhengig av at Febdok er oppdatert, og jeg opplever at programmet henger med på utviklingen og kommer med nye oppdateringer stadig vekk, sier elektroinstallatøren.

Topp tre grunner til å bruke Febdok

  1. Gode og oversiktlige rapporter
  2. God beregning av vernedata og store databanker for dette
  3. God support

Dette er Mortens «topp tre» når han blir bedt om å komme med tre gode grunner for å ta i bruk Febdok. Han utdyper:

- Febdok gir veldig gode og oversiktlige rapporter som kan genereres ut fra programmet. I tillegg er det et slagkraftig verktøy i beregning av vernedata, og det har store databanker for vern, kabeltyper, sikringer osv.

- Også er det god support, som gir veldig kort vei til hjelp når du trenger det.

Han kan kun huske én gang på over 15 år hvor han har slitt med å finne riktig vernedata i Febdok. Da var det at på til snakk om et vern som hadde opphav fra utlandet og som ikke er standard for bruk i Norge.

- Det vitner om at Febdok er veldig up to date, med en database der det aller, aller meste finnes, avslutter Morten.

Ønsker du mer informasjon om Febdok? 
Sjekk ut introduksjonskurset vårt!