Elektrofaget har flest lærlinger i nord

Publisert

Trond-Morten Røst, regionsjef for NHO Elektro Nord, mener at elektronæringen trenger flere lærlinger for at vi skal nå klimamålene.

Av alle landsforeningene tilknyttet NHO er det NHO Elektro som kan skilte med flest lærlinger i Nord-Norge. - Et godt tilsig av lærlinger er absolutt nødvendig for å kunne ta fatt på fremtidens hovedutfordring: Det grønne skiftet, sier Trond-Morten Røst i NHO Elektro Nord.

Ifølge tall fra NHO er det per i dag 514 lærlinger fordelt på 105 elektrobedrifter i Nordland, Troms, Finnmark og Svalbard.

Lærlingene er gullet

I Tromsø er det JM Hansen og Bravida som har flest lærlinger med 16 personer i hver bedrift, og personalutvikler Vidar Figenschow i JM Hansen mener at lærlinger er den beste måten å rekruttere nye ansatte på:

 - Å ta inn lærlinger er den beste måten vi som bedrift kan sikre og dyrke fremtidige ansatte på. Vi har vært lærebedrift i mange år, og er stolte av å ha dette som en del av vår strategi.

Elektrobedriften Nor-El i Tromsø har 33 ansatte hvorav seks er lærlinger, og daglig leder Marius Amundsen mener at inntak av lærlinger er bra for både bedriften og samfunnet:

- Lærlingeprogrammet gir unge mennesker fra ulike bakgrunner en mulighet til å komme inn i arbeidslivet. Det bringer også nye ideer og impulser inn i bedriften, noe vi trenger for å kunne utvikle oss som virksomhet. Og viktigst av alt; utdanning av lærlinger bidrar til å dekke samfunnets behov for kvalifisert arbeidskraft.

Viktig for det grønne skiftet

Regionsjef i NHO Elektro Nord, Trond-Morten Røst holder kontakten med alle medlemsbedriftene i nord, og han er glad for at så mange påtar seg ansvaret for utvikling av ny kompetanse for fremtiden:

- Vår bransje har bestandig jobbet for å modernisere Norge. I takt med utbygging av vannkraften, er det norske samfunnet bygget med basis i elektrisiteten og elektriske installasjoner. Bransjen vår sitter på sentral kompetanse og løsninger for et grønt og bærekraftig samfunn, og et godt tilsig av lærlinger er absolutt nødvendig for å kunne ta fatt på fremtidens hovedutfordring: Det grønne skiftet.