Vi heier på Thomas og Ruben i WorldSkills!

Publisert

Fra v. Ruben Hagevik Åsheim (22), Bravida Bergen og Thomas Christensen (19) fra Sinus Bodø.

Elektriker Thomas Christensen (19) fra Sinus Bodø og telekommunikasjonsmontør Ruben Hagevik Åsheim (22) fra Bravida Bergen kjemper om gull under årets Yrkes-VM i Frankrike.

WorldSkills i Lyon samler 1.400 unge fagarbeidere fra mer enn 70 land, som skal konkurrere i 59 ulike yrkesfag. Man forventer opp mot 250.000 besøkende fra hele verden. Yrkes-VM arrangeres fra 10. til 15. september.

- Vi er utrolig stolte over at Ruben Hagevik Åsheim og Thomas Christensen skal representere Norge i WorldSkills, sier fagsjef utdanning Svein Harald Larsen i NHO Elektro. 

Viser et meget høyt faglig nivå

- Deres høye faglige nivå viser hvilken styrke og kompetanse vi har innenfor yrkesfagene her i landet. Å kvalifisere seg, gjennom å vinne hvert sitt NM gull, til å delta på en så stor internasjonal arena er ikke bare et resultat av hardt arbeid, men også et bevis på deres vilje til stadig å utvikle seg og levere topp kvalitet i sitt håndverk, sier Larsen.

Han mener Ruben og Thomas er fantastiske ambassadører for både elektriker- og telekommunikasjonsfagene.

- Jeg er sikker på at de vil gjøre en fremragende innsats i konkurransen. Deres deltakelse er også en inspirasjon for alle unge som vurderer yrkesfag, og viser hvilke utrolige muligheter som finnes når man velger denne karriereveien.

- Vi heier på dere og gleder oss til å følge deres reise i Lyon. Lykke til – dere gjør oss stolte, avslutter Larsen.

Bli bedre kjent med Thomas og Ruben

– Hvor jobber du i dag Thomas?

Jeg jobber hos Sinus Bodø, som er en mellomstor bedrift med rundt 30 ansatte. Jeg er elektrikerlærling, det betyr at jeg er hjemme hos folk som pusser opp eller har feil med sitt elektriske anlegg for å forbedre og opprettholde anleggets ytelse. Det interessante med oppgavene er at du sjelden gjør akkurat det samme som forrige dag. Det er nye utfordringer hver dag.

– Hva var det som inspirerte deg til å velge ditt yrkesfag?

Jeg har egentlig bare alltid visst at jeg vil jobbe med elektrisitet, enten som elektriker, ingeniør eller forsker. Jeg syns elektrisitet og elektronikk er veldig interessant med alle måtene man kan bruke det på.

Les hele intervjuet med Thomas her.

– Hvor jobber du i dag Ruben?

Jeg jobber for Bravida, en ledende leverandør av elektro- og VVS-installasjoner i Norden. Jeg jobber på service og har veldig variert arbeid med installasjoner som inkluderer ANPR-kameraer, styringssystemer, OCR-anlegg, ladestasjoner, fiberinstallasjoner og en del feilsøking. Arbeidsstedet mitt varierer avhengig av prosjektene jeg jobber med. Dette kan være alt fra byggeplasser, industrielle anlegg til kontorbygg og offentlige rom. Det varierte arbeidet gjør hver dag unik og spennende. Å kunne bidra til å løse komplekse problemer og sikre at installasjoner fungerer optimalt gir meg en følelse av prestasjon og tilfredshet i jobben min.

– Hva var det som inspirerte deg til å velge ditt yrkesfag?

Alt i alt var det kombinasjonen av min interesse for teknologi og fascinasjon for elektro som til slutt ledet meg til å velge elektrofaget som mitt yrkesfag.

Les hele intervjuet med Ruben her.

Kilde: WorldSkills Norway

Her kan du følge Ruben og Thomas på Worldskills Norway under konkurransen.