Integras medlemmer automatiserer og digitaliserer samfunnet

Medlemsbedrifter gir råd til digitaliseringsministeren

Publisert

Camila Medina, Scheider Electric og digitaliseringsminister Karianne Tung Foto: Stefania Righetti Nilsen.

NHO Elektro og Integra sammen med medlemsbedriftene JM Hansen, Solcellespesialisten og Schneider Electric, tar aktiv del i "Digitalt Krafttak" - et initiativ for å drive Norges ambisjoner om å bli et foregangsland innen digitalisering og kunstig intelligens (KI).

22. oktober var det møte med digitaliseringsminister Karianne Tung. Våre bedriftsledere ga innsiktsfulle råd til ministeren om hvordan avansert digitalisering og KI kan akselererer det grønne skiftet og energiomstillingen, og fremme mer datadrevet og smart drift i bygg, infrastruktur og andre samfunnsfunksjoner.

Felles tolkning av regelverk

Lederne gav også råd til hva NHO-fellesskapet kan gjøre mer for bedriftene fremover. For å sikre trygg og effektiv implementering av KI, må vi få på plass en felles tolkning av regelverk som NIS1, NIS2 og AI Act og mer. En regulatorisk tidslinje vil være nyttig. Vi må også forhindre at usikkerhet hindrer innovasjon.  Vi må fortsette å vise frem verdiskapingspotensialet i kunstig intelligens.

Vi må få mer bruk av innovative offentlige anskaffelser med høy teknologiambisjon og livssyklusfokus må vektlegges mer.  Og vi må håndtere sikkerhetsutfordringer (data, teknologi, personell) i dagens geopolitiske kontekst og trusselbilde.

NHOs KI forum skal nå jobbe videre med innspillene og neste møte i forumet og med regjeringen planlegges i februar 2025.