Integras medlemmer automatiserer og digitaliserer samfunnet

Velkommen Malthe Winje!

Publisert

Vi ønsker Malthe Winje Automasjon AS velkommen som Integra og NHO Elektro medlem og har tatt en prat med Nariman Fakhraee, Business Area Manager PropTech Byggautomasjon.

Malthe Winje Automasjon AS er en del av Malthe Winje Gruppen, som nylig feiret sitt 100-årsjubileum. Gruppen består av 18 selskaper i 8 forskjellige land og har totalt 170 ansatte, hvor Malthe Winje Automasjon AS er det største selskapet

Hovedkontoret er på Kolbotn og avdelingskontorer i Halden, Moss, og Skien, samt et søsterselskap, Malthe Winje Automasjon AB, i Sverige. De viktigste markedsområder inkluderer bygningsautomasjon, vann og avløp, samferdsel, energi og vannkraft. Malthe Winje Automasjon AS består av 67 høyt kvalifiserte ingeniører og prosjektledere som leverer produkter og løsninger av høy kvalitet innen våre ulike forretningsområder som også er sertifisert iht. ISO 9001, 14001 og 27001.

Dere velger å bli medlemmer i Integra/ NHO Elektro – hvorfor?

Malthe Winje Automasjon AS har valgt å bli medlem av Integra/NHO Elektro fordi vi ønsker å bidra til og dra nytte av bransjens fellesskap for å fremme innovative og bærekraftige løsninger innen elektro, automasjon og digitalisering. Gjennom medlemskapet ser vi frem til å styrke vår kompetanse, dele erfaringer og delta aktivt i utviklingen av bransjestandarder og beste praksis som gir merverdi til våre kunder og samarbeidspartnere. Norge står overfor en omfattende omstilling innen energisektoren, og vi i Malthe Winje mener at automasjonsbransjen spiller en nøkkelrolle i denne omstillingen. For oss som bransje er samarbeid avgjørende for suksess, og vi tror at Integra og NHO Elektro, som nøytrale bransjeorganisasjoner, vil legge til rette for et godt samarbeid til det beste for hele næringskjeden.

Hvordan kan automasjonsbransjen bidra til å løse utfordringene på viktige samfunnsområder? -  for eksempel energi, transport, VA mm?

Automasjonsbransjen spiller en sentral rolle i å møte klima- og energiutfordringer, samtidig som teknologiske løsninger fremmer effektivitet, bærekraft og innovasjon.

I en tid preget av geopolitiske utfordringer som setter energitilgang og sikkerhet under press, kan bransjen levere løsninger som optimaliserer energiforbruk i bygninger og industrien ved hjelp av avanserte styringssystemer, sensorer og dataanalyse. Disse løsningene kan implementeres raskt, til lavere kostnad, og gir resultater umiddelbart. I tillegg bidrar automasjonsbransjen til overgangen til fornybar energi gjennom integrasjon av sol, vind og vannkraft i energinettverk.

Innen vann og avløp kan vi fremme digitalisering og overvåkning av vann- og avløpsnett for å minimere lekkasjer og sikre stabil vannforsyning. Videre kan vi effektivisere behandlingen av avløpsvann med automatiserte prosesser som reduserer både energiforbruk og utslipp. Sanntidsovervåking og prediktive systemer bidrar til å sikre vannkvalitet og rask respons på miljøutfordringer.

 Gjennom samarbeid mellom bransjeaktører, myndigheter og kunder kan automasjonsbransjen drive frem bærekraftig utvikling og tilby løsninger som møter både dagens og fremtidens samfunnsbehov.

Hvilke forventninger har dere til Integra når dere nå blir medlemmer, og hva kan Integra, i samarbeid med NHO Elektro gjøre for deres bedrift?

Vi forventer at Integra, i samarbeid med NHO Elektro, kan bidra til å synliggjøre automasjonsbransjens viktige rolle i å møte samfunnets utfordringer innen klima, energi og bærekraft. Vi ser også frem til å få en plattform for faglig utvikling, nettverksbygging og erfaringsdeling med andre aktører i bransjen. Vi håper Integra kan være en pådriver for å styrke bransjens posisjon, samt bidra til utvikling av bransjestandarder, politisk påvirkning og tilrettelegging av relevante fora.

 Konkret ser vi for oss støtte til: 

- Synliggjøring av bransjens løsninger og kompetanse overfor myndigheter og næringsliv
- Tilrettelegging for samarbeid og dialog mellom medlemsbedrifter for å utvikle beste praksis
- Kurs, seminarer og kompetanseheving for våre ansatte innen relevante fagområder
- Bistand i å fremme rammebetingelser som styrker bransjens vekst og konkurransekraft
- Bransjens “talerør” som fremmer bransjens behov for rekruttering til automasjonsfaget.  (rekrutteringskampanjer mot fagskolene, dialog med utdannelsesstedene og politisk påvirkning i forhold til studieplasser)

- Gjennom et aktivt samarbeid med Integra og NHO Elektro tror vi at vi sammen kan bidra til å løse sentrale utfordringer og samtidig styrke bransjen som helhet. 

 

Vi ønsker at Integra og NHO Elektro fortsetter det gode arbeidet med å synliggjøre automasjonsbransjen som en nøkkelaktør i løsningen på energi-, klima- og bærekrafts utfordringer. Gjennom innovasjon og samarbeid kan bransjen bidra til å akselerere den grønne omstillingen og styrke Norges posisjon som ledende innen bærekraftig teknologi, avslutter Nariman Fakhraee