Publikasjoner

26 resultater

26 resultater funnet med valgt filtrering
  1. 3 verktøy for solceller i landbruket

    Nelfo har i samarbeid med Norges Vel utviklet tre verktøy for anskaffelse og installasjon av solcelleanlegg i landbruket.

  2. Endelig rapport om utbygging av solkraft

    I august lanserte NBBL, Nelfo og Solenergiklyngen en rapport utarbeidet av Multiconsult som viste at det er mulig å få til 8 TWh solkraft innen 2030 uten store nettinvesteringer. Etter lanseringen på Arendalsuka har rapporten vært på høring og nå er endelig rapport tilgjengelig.

  3. Høringssvar: Særregler for beskatning av inntekt ved salg av overskuddsstrøm i privat bolig

    NHO Elektro uttrykker støtte til regjeringens forslag om skattefritak, og fremhever at fritak for skattelegging av solkraft vil fremme investeringer i solenergi og bidra til å nå Norges klimamål. Samtidig advarer NHO Elektro om at foreslåtte regler kan hemme forbrukerfleksibilitet ved å skattlegge brutto innmatet strøm. Vi anbefaler også en årlig indeksregulering av bunnfradraget for å bevare insentivene til solkraftinvesteringer over tid.

  4. Høringssvar: Effektgrense for konsesjonsplikt for solkraftverk

    NHO Elektro støtter forslaget om å innføre en effektgrense for konsesjonsplikt på 10 MW for solkraftverk. Vi argumenterer for at en høyere grense vil fremme større investeringer i solkraft, noe som er avgjørende for å nå Norges mål om 8 TWh solkraft innen 2030. Vi påpeker også viktigheten av å styrke støtteordninger, som Enova-støtten, og anbefaler tiltak som inkluderer batterilagring og bedre deling av overskuddsproduksjon for å optimalisere bruken av solenergi​.

  5. Høringssvar: Endringer i energimerkeforskriften for bygninger

    Nelfo mener energimerking av bygninger, sammen med energivurdering av tekniske anlegg, kan bidra til realiseringen av politiske mål om økt energieffektivisering og solkraftproduksjon på bygninger i Norge. Dette fordrer at energimerket setter forbrukerne og byggeierne i stand til å ta opplyste valg om energiløsninger som er i tråd med egne behov og preferanser tilknyttet energibruk, energikostnader og miljøpåvirkning.

  6. Høringssvar: Endringer i energimerking av bygg

    I vårt individuelle høringssvar uttrykker NHO Elektro støtte for fjerningen av oppvarmingskarakteren, men er kritiske til bruk av politiske vektingsfaktorer i fastsettelse av energikarakter. Vi anbefaler bruk av ISO-standarder og inkludering av eksportert energi i energikarakteren​. I felles innspill fra 16 organisasjoner fremhever vi behovet for forbrukervennlig energimerkeordning, bruk av ny beregningsstandard, og en vektingsfaktor for eksportert strøm. Organisasjonene er også bekymret for for lave vektingsfaktorer for fjernvarme.

  7. Høringssvar: Endringer i nettleiestrukturen (Effekttariffer)

    Nelfo støtter målet om økt nettutnyttelse, men mener at forslag til krav til utforming av nettleien i liten grad vil bidra til det. Forslaget vil skape store barrierer mot energieffektivisering, egenproduksjon av strøm og elektrifisering av forbruk av fossilt brensel. Videre er forslaget særdeles komplisert, lite forbrukervennlig og hindrer innovasjon og nytenkning hos energitjenesteselskaper.

  8. Høringssvar: Energikommisjonens rapport

    Nelfo støtter Energikommisjonen anbefaling om et taktskifte i norskenergipolitikk. Utsikter til kraftunderskudd gjør det viktig for regjeringen å slutte seg til kommisjonens ambisjon om 20 TWh energieffektivisering. Solkraft og forbrukerfleksibilitet er andre viktige kraftmarkedsressurser som trenger økt politisk satsing i årene frem mot 2030.

  9. Høringssvar: Forlengelse av strømstøtten

    Nelfo støtter regjeringens forslag om å forlenge strømstønadsordningen for husholdninger til og med mars 2023. Samtidig ber vi om egne målrettede ordninger for energieffektivisering og egenproduksjon i næringsbygg, kommuner og landbruk.

  10. Høringssvar: Forprosjekt om energimerkeordningen for bygninger

    Nelfo støtter de fleste forslag tilknyttet videreutvikling av energiattesten og videreutvikling av energimerkesystemet, men vi mener at Enovas forslag til endring av beregningsmetode for energimerket går på tvers av interessene til forbrukerne og øvrige målgrupper for ordningen.